Proces
Het productieproces heeft een aantal verschillende stappen.
Allereerst worden per voertuigmodel patronen gemaakt; hierbij wordt de originele bekleding wel als uitgangspunt gebruikt, maar aangepast voor het leder, wat een ander karakter heeft dan stof.
Het leder wordt gecontroleerd en beschadigingen gemarkeerd, waarna de patronen worden ingepast in de huiden.
Als de delen zijn uitgeknipt of gesneden, worden de meeste delen van een laagje schuim voorzien van verschillende diktes, uiteenlopend van 3 mm tot 15 mm. Dit dient om oneffenheden in de ondergrond en tevens de zomen van de stiknaden op te vangen en een glad oppervlak te krijgen.
Alle delen worden nu samengevoegd, en voorzien van siernaden op verschillende plaatsen. Bevestigingsmaterialen worden aangebracht om het leder op de stoelen vast te kunnen zetten.
Bij de montage in de auto worden deurpanelen en het complete interieur verwijderd, en ontdaan van de oorspronkelijke bekleding. De nieuwe bekleding wordt op de zitplaatsen bevestigd met dezelfde technieken en bevestigingsmaterialen als de fabrikant. Vaak worden hiervoor ook de originele kunststof strips en profielen overgezet vanaf de stof op het leder om een perfecte en duurzame montage te verzekeren.
Vlakke delen als deurpanelen worden door middel van verlijming van leder voorzien.
 
Mic-Media