Ledersoorten
Voor de productie van autoleder wordt slechts gebruik gemaakt van rundsleder. De simpele reden hiervoor is de massale beschikbaarheid als bijproduct van de vleesindustrie, en de afmetingen per huid van 4-6m2. Voor de gemiddelde auto zijn 3 huiden nodig.. Vanwege de speciale eisen voor gebruik in een auto wijkt autoleder volledig af van andere gekende ledersoorten. Temperatuurverschillen, belasting, zonlicht en transpiratie stellen hoge eisen aan het materiaal. Hieronder een aantal materiaalsoorten die wij aanbieden.

Geprent leder
Voor geprent leder worden de gemiddelde huiden gebruikt, waarbij het oppervlak licht wordt opgeschuurd om kleine beschadigingen te verwijderen. Daarna wordt een dekkende verflaag aangebracht met een kunstmatig aangebrachte structuur. Dit leder wordt gebruikt in de meeste auto's, ook door autofabrikanten. Kenmerken zijn stevigheid, duurzaamheid, homogeen oppervlak en een aantrekkelijk prijsniveau. RGS levert dit leder in de basiscollectie ELAN in 38 kleuren volleder, ELAN ECO in leder/kunstleder (contactdelen zijn van leder, zijkanten en achterkanten zijn van bijpassend kunstleder) en VIGOUR. Deze VIGOUR collectie heeft een luxueus karakter, met een zacht en vol uiterlijk; de VIGOUR collectie wordt dan ook betrokken van de meest toonangevende looierijen van de wereld.

Nappaleder
Nappaleder wordt geproduceerd van de betere huiden, waarbij weinig of geen correctie en print wordt aangebracht. Hierdoor zijn meer natuurlijke kenmerken zichtbaar, en behoudt het leder zijn soepelheid. Hoewel nappaleder natuurlijker aanvoelt dan geprent leder, dient de keuze bewust te worden gemaakt, omdat deze ledersoort meer gaat "leven" met lijntjes, plooitjes en oneffenheden.

Alcantara (géén leder)
Alcantara is een fluweelachtige bekledingsstof, geproduceerd door de Italiaanse firma Alcantara. Door de geringe rek en hoge prijs wordt het vaak slechts voor middenvlakken en deurpanelen gebruikt. RGS levert dit materiaal in tientallen kleuren, gecombineerd met alle ledersoorten.

Door de eigen productie van RGS kunnen wij allerlei ledersoorten en kleuren van vele leveranciers en looierijen betrekken; de klant kan eventueel ook zelf leder aanleveren!!
 
Mic-Media